Paralelní dojírny DeLaval

Čím více je kráva uvolněná, tím rychlejší je pohyb krav. Vysoká průchodnost představuje rychlou cestu k ziskovosti: chcete-li dosáhnout bezproblémového pohybu krav a rychlého spuštění mléka, musí se krávy cítit na dojírně uvolněně.
Ve společnosti DeLaval vám pomáháme dosáhnout vysoké průchodnosti zajištěním hladkého pohybu krav, optimální funkcí dojicího zařízení a tím, že je dojení rychlé a efektivní. Pomocí našich paralelních dojíren produkují chovatelé mléčných krav na celém světě efektivně a ziskově vysoce kvalitní mléko.

Rychlejší průchod krav

Široká vstupní chodba s posuvnými vstupními brankami zajišťuje rychlý vstup a snadné otočení, což podporuje rychlý nástup krav. Unikátní otevřená spodní část šíjových zábran je navržena s porozuměním toho, jak se krávy pro rychlejší nástup a výstup pohybují. Při provozu šíjové zábrany existuje několik různých volitelných možností:

All-Index™™ – optimální pozice krav pro lepší přípravu vemene, pohodu a bezpečnost obsluhy.

All-Exit™ – odchod všech krav na každé straně dojírny jediným stlačením tlačítka, což pomáhá ušetřit čas.

Gang-Index™™ – začíná nasazování jednotek u prvních sekcí na dojírně, zatímco další sekce (skupiny) krav ještě stále nastupují do dojírny.

Gang-Exit™™™ – pro urychlení pohybu krav uvolňuje každou sekci krav okamžitě poté, co dokončí dojení.

Lepší průběh práce

Díky zavěšenému ochrannému štítu nic nepřekáží výhledu na vemena, což znamená lepší pracovní prostředí a pohodu obsluhy. Vertikální design ochranného štítu je vybaven odtokovým žlábkem, který usnadňuje čištění. Volitelná funkce Comfort start nepotřebuje žádná tlačítka ke stisknutí: pouze zvedněte dojicí soupravu a začněte dojit. Volitelná funkce Exit Plus automatizuje výstup a nástup krav, čímž šetří pracovní čas obsluhy (volitelné). Přítlak stlačeným vzduchem jemně, ale rozhodně přibližuje záď krav k ochrannému štítu. Krávy stojí v požadované pozici pro dosažení pohodlného nasazení dojicí soupravy. Také to šetří čas obsluze a poskytuje větší komfort. Z důvodu snížení rizika kontaminace může volitelná funkce Deck flush pomocí vysokotlaké vody automaticky omývat plošinu, na které krávy stojí. Ergonomické sekvenční branky jsou konstrukčně řešené tak, aby umožňovaly optimální pozici krav. A uvolněné (relaxující) krávy produkují více mléka.

Rychlá instalace

Šroubovaný design eliminuje požadavky na svařování přímo na místě a snižuje riziko nesprávné instalace. To také urychluje celý proces instalace pro rychlejší uvedení do provozu.

Robustní a spolehlivá

Robustní hrazení zajišťuje bezpečné pracovní prostředí, nenáročnou údržbu a dlouhou životnost dojírny.

Nerezový ochranný štít a volitelné nerezové skříně se velice snadno čistí a jsou vysoce odolné. Řídící skříň vzduchu s vestavěným filtrem poskytuje pneumatický systém s čistým vzduchem pro dosažení delší životnosti vzduchových komponent.

Pohoda krav

Několik různých možností podpěry dojicí soupravy zajišťuje optimální usazení soupravy na vemeni, zabraňuje sklouzávání návlečky a snižuje riziko mastitid, čímž tím poskytuje komfort nejen pro obsluhu, ale i pro samotnou krávu. Dvojité pneumatické válce šíjové zábrany umožňují různé nastavení tlaku pro jemné, pomalé, ale rozhodné přitlačení krav do požadované pozice. Plně nastavitelná šíjová zábrana je vhodná pro různá plemena/ tělesné rámce krav.

DeLaval paralelní dojírna P2100

Hrazení DeLaval paralelní dojírny P2100 je ideální pro rodinné farmy a provozy s expandujícími stády. Dojírna DeLaval P2100 se svou zvedající se výstupní zábranou vám poskytuje flexibilitu pro přizpůsobení dojírny vašim potřebám: vašeho stáda, vaší stáji a vašemu způsobu práce. Šíjové zábrany lze nastavit tak, aby vyhovovaly různým plemenům a tělesným rámcům krav.

Paralelní dojírna Cascade™

Dojírna DeLaval Cascade poskytuje špičkový výkon za odpovídající cenu. Jedná se o dojírnu pro velké zatížení. Je konstrukčně řešena pro velká stáda, která vyžadují celodenní dojení. Spolu se zvedající se výstupní zábranou vám dojírna DeLaval Cascade poskytuje flexibilitu pro přizpůsobení dojírny od základní konfigurace až po více efektivní a rozšířená řešení. Dojírna Cascade je konstrukčně řešena pro zvýšení rychlosti pohybu krav s hladkým průběhem při současné prokazatelné úspoře času a pracovní síly. Vysoce robustní – navrženo pro dojení v režimu 24/7 (24 hodin/7 dní v týdnu). Dojírna Cascade nabízí spolehlivý provoz a nízké náklady na údržbu.